Aksjonsdag 6. mars

Om tre uker – 6. mars – vil fagforeninger over hele verden arrangere aksjonsdag til støtte for arbeidere i Iran.

Som våre lesere vet, har iranske myndigheter arrestert arbeidere som har stått opp og prøvd å drive fagforeningsarbeid — inkludert Mansour Osanloo og Mahmoud Salehi, som begge har sittet lenge i fengsel på tross av store helseproblemer.

Denne undertrykkelsen er i strid med ILOs kjernekonvensjoner og Menneskerettighetserklæringen. Menneskerettighetserklæringen sier at «alle har rett til å danne og bli med i fagforeninger for å beskytte sine rettigheter».

Det er vår jobb å bidra til at arbeidere i alle land får dette løftet innfridd — også i Iran.

Vi er bedt av den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen (ITF) om å mobilisere mange tusen fagforeningsmedlemmer i en online aksjon i forbindelse med aksjonsdagen 6. mars som de arrangerer sammen med International Trade Union Confederation (ITUC – der både LO, Unio og YS er med).

Vi ber deg allerede nå om å bruke noen sekunder for å sende en beskjed til de iranske lederne om å respektere faglige rettigheter og løslate fengslede fagforeningsaktivister:

Klikk her for å sende beskjed

Når du har gjort det, ber vi deg om å sende denne e-posten videre til kolleger, andre fagforeningsfolk og venner sånn at vi kan lage den største online kampanjen noensinne.

Hilsen
Espen Løken Norsk Labourstart