Går fra RV til AP

Som RV-representant var arnamannen Nils Gunnar Knutsen en enslig svale i Arna. Nå har han meldt overgang til folkerike Arna Ap, og går for bystyreplass kommende kommunevalg. Tekst og foto: André Leknessund Wik, Bygdanytt 30. mai 2006

Navn: Nils Gunnar Knutsen
Alder: 46 år
Bosted: Indre Arna
Yrke: Elektriker offshore
Sivilstand: Gift, tre barn
Aktuell: Har meldt seg ut av Rød Valgallianse og inn i Arbeiderpartiet

— Litt av vitsen med politikk, slik jeg ser det, er å ha andre å være felles om engasjementet og sakene med, sier Nils Gunnar Knutsen til Bn.
Det har han savnet som RV-er. Knutsen brenner for de nære ting, og Rød Valgallianse har ikke lokallag i Arna. Det har derimot Ap, et stort sådann. I bystyregruppen til RV er også aktiviteten begrenset, ifølge Knutsen.
Det er cirka to måneder siden arnapolitikeren sendte en mail til RV i Bergen, og fylte ut innmeldingsskjemaene til Ap.
— Dette er ikke en beslutning jeg har tatt over natten. Jeg er ikke i tvil om at Ap er der jeg hører hjemme, sier han.

RV ved en tilfeldighet
Når Nils Gunnar Knutsen nå flagger Ap-fane, er sirkelen sluttet. Da han startet sitt partipolitiske virke, for syv år siden, var tanken opprinnelig å melde seg inn i Ap. At det i stedet ble RV-leiren er mer tilfeldig enn bevisst.
— Det ble så mye rot med innmeldingspapirene til Arbeiderpartiet at jeg til slutt sa at da kunne det bare være. På samme tid ringte Jarle Viken fra RV og lurte på om jeg kunne stille som vara for han til bydelsstyret, forteller Nils Gunnar Knutsen.

FAU-leder
På den tiden var Knutsen FAU-leder ved Indre Arna skule, som han også er det i dag – og skolekampene var de første politiske slagene han utkjempet. Etter å ha kikket på RVs partiprogram, som i stor grad stemte overens med egne synspunkter, takket Knutsen ja til Viken. Ved forrige kommunevalg ble han valgt inn som varamedlem for RV til bystyret, og har sittet som vara til komité for helse og sosial. Etter utmeldelsen er Knutsen såkalt uavhengig representant, men er blitt tatt inn i varmen i bystyregruppen til Ap.

Satser på bystyret
— Målet mitt er bystyreplass, og det er ikke lenge til kommunevalget. Hvis jeg skulle satse på Ap, så måtte det bli et partiskifte nå, sier han.
Det er de lokale sakene Nils Gunnar Knutsen brenner for, og Arbeiderpartiet gir større muligheter for å påvirke. For Nils Gunnar Knutsen begynte det med skolesaker, men har siden blitt hele spekteret.
— Jeg stilte spørsmål i bystyret om rassikring på Trengereid, og fikk etter lang tid et slapt og avvisende svar. Det ble fulgt opp med et stort oppslag i Bn, og vi engasjerte oss videre. I fjor rassikret de hele området, forteller Knutsen.
— Med en porsjon utholdenhet og vilje, så kan man faktisk få utrettet mye. Det å prøve å hjelpe folk, uansett hva det dreier seg om, står i sentrum for mitt engasjement, sier Nils Gunnar Knutsen.