God første mai feiring i Arna

Tradisjonen tro feires også første mai i Arna. Hovedparolen i prosesjonen i Yte Arna var: Vern om arbeidstakernes rettigheter – nei til borgerlig flertall.

Per Rune Hendriksen, første kandidat for Arbeiderpartiet i Hordaland til Stortinget var hovedtaler.
I sin tale tok han opp den økonomiske krisen og den store arbeidsledigheten som er i Europa. Videre tar han opp at Arbeiderpartiet har vært et viktig redskap for at vi har det så godt som vi har det i dag, og at vi bare har 3% arbeidsledighet. Stortingsvalget blir et valg mellom en Arbeiderpartiregjering, eller en (H, FrP regjering) som vil gi til dem som har mest fra før.
Han stiller følgende spørsmål. Er det mulig for Arbeiderpartiet å vinne valget? Det svarer han retorisk ja på. – Vi har hatt dårlige meningsmålinger før, så dette skal vi greie. Ap har stort sett levert det de har gått til valg på.

Ungdomsstaler var Linn Kristin Engø – leder for AUF i Hordaland og bystyrerepresentant. Hun tar til ordre for de store historiske reformene opp gjennom historien som Arbeiderpartiet har kjempet frem. Linn Kristin har også vært en forkjemper for en rettferdig asylpolitikk.