God stemning tross ruskevær på første mai i Bergen

Elektroarbeidernes Fagforening følger opp den 126 årige tradisjonen med å feire arbeidernes dag, første mai. I Kalfarvei 71 i Bergen var det familiedag før 1. maitoget. For femte år på rad var det EL&IT Distrikt Hordaland Sogn og Fjordane som stod for arrangementet i fagforeningens hus.

Rundt 30 mennesker hadde funnet veien dit søndag formiddag. Det var god mat og drikke, appell og innsamling til Norsk Folkehjelp. Trygve Trubadur Nystad underholdt også med et par sanger.

Etter trivelig sammenkomst i Kalfaret var det tid for 1. mai tog. Som vanlig var det oppmøte for oss på Tårnplass. På vei dit kunne en få med seg konsert med bandet Divisjonen.  Hovedtaler for dagen var LOs nestleder Hans Christian Gabrielsen, og han ble supplert av ordføreren i Bergen Marte Mjøs Persen fra AP og Bjørnar Moxnes fra Rødt.

Værgudene spilte på lag på starten av dagen, men sviktet litt etter hvert. Hovedparolen i toget var; Arbeid til Alle – Til kamp mot ledigheten! I følge BA var det om lag 2000 som gikk i toget i Bergen.

 

2016-0_det_var_frokost_for_store_og_smaa_i_fagforeningens_hus 2016-1_remi_hadde_med_seg_en_soenn_og_en_utvekslingsstudent_fra_frankrike 2016-2_trygve_trubadur_nystad_underholdt_med_sanger 2016-3_som_vanlig_var_det_oppmoete_paa_taarnplass 2016-4_toget_har_satt_seg_i_bevegelse 2016-5_foerste_etappe_snart_fullfoert 2016-6_frisk_vind_paa_bryggen 2016-7_arbeidsledigheten_hadde_en_sentral_plass_i_markeringen